Mieke is ergotherapeut en doet sinds haar negentiende aan vrijwilligerswerk. Na een lange periode als reisbegeleidster, was Mieke op zoek naar een nieuwe organisatie, een nieuwe uitdaging. Die vond ze via een vriendin, Fenna. Zij stelde haar namelijk voor aan vzw Kompaan, een belangrijke partner van WeTravel2, waar Fenna werkt. Daar heeft ze nog geen seconde spijt van!

“In februari maakte ik mijn eerste reis als Kompaan en ging op groepsreis naar het idyllische Curaçao! Weg van alle stress, zag ik er alle deelnemers echt genieten op deze paradijselijke plek, van de zon, de rust, de uitstappen samen. Anderen zien genieten, daar word ik zelf heel gelukkig van! Ook verre reizen met meer dan 10u vliegen, zijn haalbaar voor mensen met een beperking, als je een beetje creatief bent.

Naast het feit dat alles vooraf zo goed was voorbereid, was ik aangenaam verrast door het vertrouwen dat de initiatiefnemer van vzw Kompaan, Kristof, me gaf in het nemen van een aantal beslissingen ter plaatse. Dat stukje vrijheid mistte ik te vaak in andere organisaties. Daar verliep alles veel strikter met weinig ruimte voor persoonlijk initiatief.

Vanuit mijn ruime professionele ervaring als ergotherapeut, kan ik met heel veel zorgbehoevende mensen optrekken. Dat kan zowel om een fysieke, sociale als psychische beperking gaan.”

Mieke

Word steunend lid

Wil je onze organisatie een hart onder de riem steken? Dan kan je steunend lid worden van vzw Kompaan. Door je aan te sluiten voor €30 geef je ons alvast een financieel duwtje in de rug en werk je mee aan het waarmaken van reisdromen. In ruil ontvang je ons jaarverslag en wordt je persoonlijk uitgenodigd op onze activiteiten. Heb je zelf een leuk idee of suggestie? We horen het graag.