“Vol ongeduld stond Maarten zondagochtend uit zijn raam te kijken, wachtend op zijn Kompaan. Bij aankomst zorgde Maarten alvast voor lekkere koffie met een gebakje van de bakker, terwijl ik zijn mooie appartement kon bewonderen. Na een smakelijk ontbijt gingen we ons avontuur tegemoet, waar Maarten omwille van Covid-19 lang op moest wachten.

De heenreis verliep vlekkeloos en we kamen rond 17h00 aan in onze Airbnb, waar de gastheer ons persoonlijk verwelkomde. Even wat uitrusten om daarna samen spaghetti klaar te maken, en dat het gesmaakt heeft bewezen de lege potten en pannen. Nog even chillen in de zetel, folders van het park bekijken en wat plannen maken voor de volgende dag, op tijd gaan slapen en dromen van achtbanen en piraten.

Als vroege vogel wandelde ik de volgende ochtend naar de lokale bakker voor ons ontbijt. De jarige Maarten was ondertussen opgestaan en na het ontbijt vertrokken we naar het park. Stipt om 9u stonden we al aan te schuiven voor onze eerste attractie: Voletarium. Hier vlieg je als het ware in een zweefvliegtuig over de verschillende landen, om te eindigen met vuurwerk in het Europa Park. Mijn favoriete attractie en ook die van Maarten, want we zijn er maar liefst 3 keer in geweest!

Ondersteboven in een rollercoaster was niet aan ons besteed, maar de hoogste en snelste rollercoaster van het park hebben we wel aangedurfd: aan 130km/u raasden we van 73 meter naar beneden. De eerste keer met de nodige schrik, de tweede keer lekker stoer.

Het werd gezellig druk in het park, maar we hebben nooit lang moeten aanschuiven voor een attractie. De APP van het park was erg handig om telkens de wachttijden van attracties te raadplegen. Tegen sluitingstijd hadden we een 16tal attracties gedaan, telkens onder een stralende zon en 26°C.  Om 18h30 stapten we richting Airbnb om daarna nog wat boodschappen te doen bij Edeka, een lokale winkel die Maarten vaak bezoekt in Duitsland. Een uurtje later smulden we van lekkere pitabroodjes, om daarna nog wat na te genieten met een glaasje wijn.

De volgende dag verliep gelijkaardig en opnieuw was het gezellig druk. De attracties die we nog niet deden, kwamen eerst aan bod: Arthur en de minder spectaculaire rollercoaster Pegasus.

Het vele stappen en alle indrukken werden voor Maarten vermoeiend,  tijd dus om het wat rustiger aan te doen. We genoten van een koffie en  wandelden rustig door het park om wat foto’s te nemen.

Dankzij een tip van de Airbnb gastheer trakteerden we onszelf  op een lekker diner in het lokale restaurant. De laatste avond in onze Airbnb eindigde met een glaasje wijn, moe maar voldaan zijn we gaan slapen. Na het laatste ontbijt konden we in alle rust vertrekken. Alles mee? Ja hoor. Een kleine omweg zorgde voor wat stress, want Maarten wou bij aankomst al vlug een trein nemen om samen met zijn ouders nog van een korte vakantie te genieten. Gelukt !

Ik wil bij deze ook Maarten bedanken voor de fijne tijd. Het was een plezier om je te vergezellen en je droom te helpen verwezenlijken. We kunnen beiden terugblikken op een zeer geslaagd avontuur.

Groeten,

Kurt

Word steunend lid

Wil je onze organisatie een hart onder de riem steken? Dan kan je steunend lid worden van vzw Kompaan. Door je aan te sluiten voor €30 geef je ons alvast een financieel duwtje in de rug en werk je mee aan het waarmaken van reisdromen. In ruil ontvang je ons jaarverslag en wordt je persoonlijk uitgenodigd op onze activiteiten. Heb je zelf een leuk idee of suggestie? We horen het graag.