Via WeTravel2 ging ik samen met Christof, die lijdt aan autisme (ASS), op ontdekking in Gran Canaria. Vroeger ging hij regelmatig met zijn ouders naar Oostenrijk en nog steeds is hij een heel sportieve man die niets liever doet dan wandelen. Ikzelf ben een fervent wandelaar en ken Gran Canaria erg goed. Aan mij om Christof het eiland te laten ontdekken.

We genoten allemaal van de zon en de wandelingen. Dat we al eens door de knieën moesten gaan om onze weg verder te zetten, vond niemand erg. Door het mooie weer konden we het eiland Tenerife zien met in het midden de derde hoogste vulkaan ter wereld. Op dat moment bevonden we onszelf op het dak van Gran Canaria. Een ideaal moment voor Christof en ikzelf om onze boterhammen op te eten bij dit fenomenale uitzicht.

Dat Christof een goed getrainde atleet is, toont hij meermaals onderweg door een sprintje te trekken naar de top van een 30 meter hoge, wandelende duin. Geen sinecure want bij elke meter omhoog zak je weer wat terug. Na al die zware inspanningen namen we ook wel eens een dag rust met een bezoek aan enkele dorpjes en historische sites.

Christof houdt ervan om regelmatig eventjes een bergtop of rotspunt te beklimmen. Als dit kan op een veilige manier is dat geen probleem. Je moet het maar kunnen. Voor mij was het in ieder geval een fijne ervaring om met Christof op reis te gaan.

Word steunend lid

Wil je onze organisatie een hart onder de riem steken? Dan kan je steunend lid worden van vzw Kompaan. Door je aan te sluiten voor €30 geef je ons alvast een financieel duwtje in de rug en werk je mee aan het waarmaken van reisdromen. In ruil ontvang je ons jaarverslag en wordt je persoonlijk uitgenodigd op onze activiteiten. Heb je zelf een leuk idee of suggestie? We horen het graag.