Een tijdelijke of permanente fysieke beperking is geen belemmering om te reizen. Dat is het uitgangspunt van WeTravel2, onze trouwe partner en tevens het reisbureau dat een toegankelijk reisaanbod samenstelde, om de drempel om te reizen voor mensen met een beperking te verlagen.

Ook Stad Mechelen wil deze drempel verlagen. WeTravel2, Stad Mechelen en de lokale horeca sloegen de handen in elkaar en werkten toegankelijke bezoekerspakketten en arrangementen uit onder de noemer ‘Stad zonder drempels’. Op basis van de individuele noden van de reiziger, worden niet enkel de toeristische plekken bezocht, maar kan je bijvoorbeeld ook deelnemen aan onder andere kookworkshops en kan je kennis maken met lokale ambachten.

Praktisch

De stedentrip wordt steeds uitgewerkt voor personen met een fysieke beperking en hun reisgezel(len). Samen met partner, vrienden of familie kan je op deze manier de stad op een toegankelijke, op maat gemaakte manier ontdekken. Mensen zonder medereiziger(s) kunnen beroep doen op een vrijwilliger van vzw Kompaan.

‘Stad zonder Drempels’ bevat verblijfsarrangementen van 2 of 3 nachten, waarin fun, comfort en maatwerk de 3 belangrijkste pijlers zijn.

Graag meer info? Neem dan zeker een kijkje op de website van WeTravel2.

 

YouTube video

Schrijf je nu in

    JaNee