Benieuwd naar de personen die zich dagelijks inzetten om reisdromen waar te maken ? Ontdek hier het team van vzw Kompaan.

Kristof Steegmans - Voorzitter

Ik ben Kristof en ik reis graag! Toen ik 18 was, dook ik bij de avondschemering in ondiep water en brak mijn nek. Een stom ongeval dat me deed belanden in een rolstoel. Met reizen ben ik echter nooit gestopt, en ik ontpopte me tot ondernemer. Zo richtte ik in 2015 WeTravel2 op, een reisorganisatie die zich tot doel stelt om reizen voor iederéén mogelijk te maken. Van aangepast vervoer, toegankelijke hotels en excursies tot verpleging te plaatse; geen drempel is te hoog. Doorheen de jaren klopten steeds meer reizigers aan met de vraag naar persoonlijke begeleiding tijdens deze reizen.  Een stijgende vraag, overtuigde ons van de nood aan een deze vorm van ondersteuning. Alleen reizen is voor heel wat personen met een zorgvraag moeilijk tot onmogelijk, waardoor reizen een nog grotere uitdaging wordt. Het idee om een degelijke vrijwilligersorganisatie te lanceren, werd zo geboren.

Jolien Geerts - Coördinator

Ik ben Jolien, algemeen coördinator binnen vzw Kompaan. Na mijn schoolcarrière werkte ik als begeleidster voor personen met een mentale beperking en autisme. Daarnaast heb ik een voorliefde voor reizen én het ontdekken van andere culturen. Sinds 2021 combineer ik beide passies bij vzw Kompaan.  Mijn ervaring als begeleidster gebruik ik graag in mijn zoektocht naar een vrijwilliger op maat.  Verder ondersteun ik nieuwe reizigers en vrijwilligers tijdens infosessies en vormingen, maar ook daarnaast kan je bij mij terecht voor verdere vragen.