Kompaan wil iedereen laten participeren aan het bestaande vrijetijdsaanbod, met of zonder beperking en met of zonder zorgvraag. Kompaan vormt een brug tussen reizigers met ondersteuningsnoden en vrijwilligers/assistenten. De vrijwilliger is een metgezel die ervoor zorgt dat personen met een beperking of zorgvraag minder tot geen drempels ervaren in het vrijetijds- en vakantieaanbod. Personen met een beperking kunnen met ondersteuning van een vrijwilliger optimaal participeren aan het vakantieaanbod in een inclusieve samenleving.

De vrijwilligers van Kompaan zorgen ervoor dat een beperking niet langer beperkend dient te zijn. Ze ondersteunen bij zowel dagdagelijkse handelingen als bij zorgvragen en zorgen ervoor dat er geen afhankelijkheid meer is van vrienden, familie of verplegend personeel om een droomreis waar te maken. De persoon met een beperking/zorgvraag kan zo zorgeloos genieten van een vakantie zonder beperkingen.

  • Autonomie: We streven naar een zo grote mogelijke zelfstandigheid voor ieder individu
  • Participatie: We stimuleren participatie in het vrijetijdsaanbod in België en daarbuiten
  • Toegankelijkheid: We bouwen aan een uiterst toegankelijke samenleving en wereld
  • Gelijkwaardigheid: We staan voor een wereld waarin iedereen op gelijke voet staat

 

 

Waarom Kompaan

“Zo vrij als een vogel”

Iedereen moet de mogelijkheid hebben zijn of haar dromen te verwezenlijken en de vrijheid te ervaren om te kunnen kiezen waar naartoe te gaan. Niet iedereen is in staat om deze tocht alleen aan te vatten.

 

 

Vogels die samen vliegen voelen zich veiliger en zorgen op die manier ook voor elkaar. Met een vrijwilliger zorgen wij voor een kompaan die ervoor zorgt dat de reiziger zonder zorgen kan vertrekken en zich ten alle tijde veilig voelt. Samen op reis gaan vraagt een goede band en vertrouwen tussen reiziger en vrijwilliger waarbij zij er voor elkaar zijn en elkaar ondersteunen.

YouTube video
Word steunend lid

Wil je onze organisatie een hart onder de riem steken? Dan kan je steunend lid worden van vzw Kompaan. Door je aan te sluiten voor €30 geef je ons alvast een financieel duwtje in de rug en werk je mee aan het waarmaken van reisdromen. In ruil ontvang je ons jaarverslag en wordt je persoonlijk uitgenodigd op onze activiteiten. Heb je zelf een leuk idee of suggestie? We horen het graag.