26
Aug

Basisvorming ‘Reizen als Kompaan’

De basisvorming is een algemene introductie in het reizen als Kompaan. Tijdens deze basisvorming krijg je een heleboel praktische tips en basistechnieken mee. Zo bereiden we je voor om als vrijwillig assistent mee te reizen met personen die een zorgvraag of/en beperking ervaren. Deze basisvorming is verplicht voor nieuwe vrijwilligers.

Prijs: Gratis voor leden, €15 voor niet-leden

 

Datum:
26/08/2021
Locatie:
vzw Kompaan (Louis Van Bauwelstraat 20 2222 Wiekevorst)
Tijdstip:
19:00 - 21:00
Toon je interesse in dit evenement
24
Sep

Belevingsweekend op Domein Polderwind – 24/09 – 26/09/2021

Beste vrienden van Kompaan,

Dit jaar neemt Kompaan opnieuw deel aan het belevingsweekend van onze partner WeTravel2.

WeTravel2 trekt voor de vierde keer naar Domein Polderwind in Zuienkerke. Een weekend tussen de polders en bovendien de ideale uitvalsbasis om een stadsbezoek te brengen aan Brugge.

Tijdens dit belevingsweekend krijg je de kans om kennis te maken met WeTravel2 en de werking van Kompaan. Je kan deelnemen aan infosessies en vormingen, je komt in contact met andere reizigers en vrijwilligers, en je kan genieten van toegankelijke activiteiten in een toegankelijk verblijf. Kortom: een weekend dat je niet mag missen!

Voor meer informatie en inschrijvingen kan je terecht op de website en Facebookpagina van WeTravel2.

Datum:
24/09/2021
Locatie:
Domein Polderwind
Toon je interesse in dit evenement
23
Oct

Vormingsweekend OOSTENDE

Verdiepende vormingstraject 

Het verdiepende vormingstraject biedt een aanvulling op de basisvorming ‘Reizen als Kompaan’, én biedt wegwijs omtrent begeleiding van welbepaalde doelgroepen.

Het verdiepende vormingstraject vindt plaats op 23 en 24 oktober 2021 bij Vayamundo Oostende. Voor 45€ per persoon kan je inschrijven op het gehele traject of kies je een sessie naar keuze.

 

Zaterdag 23 juni 2021

09H00 – 12H30: Reizen met ASS

14H00 – 17H30: Reizen met een mentale beperking

 

Zondag 24 juni 2021

09H00 – 12H30: Reizen met fysieke beperking

 

Datum:
23/10/2021
Locatie:
Vayamundo Oostende
Tijdstip:
09:00 (23/10) - 12:30 (24/10)
Toon je interesse in dit evenement
26
Nov

Comedy For Life – 26 november 2021

Na het grote succes van onze eerste editie in 2019, zetten we ook dit jaar een Comedy for Life op het programma. Hou je agenda vrij op vrijdag 26 november 2021, en kom samen met ons lachen, gieren, brullen met de shows van Lukas Lelie, Peter Hens en Sven Hardies. Dit alles vindt plaats in CC Zwaneberg te Heist-op-den-Berg.

Lukas Lelie

In november 2012 stapte hij voor het eerst op het podium tijdens de voorronde van Humo’s Comedy Cup. Wat volgde was een indrukwekkend parcours. Lukas’ stijl kan omschreven worden als ‘awkward’ met veel oneliners en absurditeiten. Naast stand-up comedy werkt Lukas regelmatig achter en voor de schermen van Woestijnvis. Zo zetelt hij af en toe als jurylid in De Slimste Mens en als panellid in Control Pedro. Lukas werkt ook al een aantal jaar als redactielid en sidekick voor De Ideale Wereld.

Peter Hens

Peter Hens is leerkracht van opleiding en gekend bij het grote publiek van het programma ‘Voor De Leeuwen’ op één en ‘Belgium’s Got Talent’ op VTM. Hij heeft al heel wat ervaring om voor publiek te spelen. Volgens Gazet Van Antwerpen schuilt er een stukje ‘Nonkel Bob’ in hem.

Sven Hardies

Wanneer Sven Hardies als kinderloze vrijgezel verliefd wordt, trouwt en zo in een nieuw samengesteld gezin met 3 kinderen terecht komt, kan hij makkelijk al zijn grappen weggooien en gewoon opnieuw beginnen. Inspiratie genoeg, want de plots verworven verantwoordelijkheden doen wat met een mens. Geen oefenrondes, meteen meedraaien. Gedomesticeerd is het herkenbare – maar daarom niet minder chaotische – gezinsleven door de ogen van een flierefluiter met ADD.

Meer informatie over reservatie en tickets vind je hier.

Datum:
26/11/2021
Locatie:
Cultuurcentrum Zwaneberg, Cultuurplein 1, 2220 Heist-op-den-Berg
Tijdstip:
19:30
Toon je interesse in dit evenement
26
Dec

Vlammekeswandeling 2021

Na een succesvolle eerste editie in 2020,  sluiten het jaar opnieuw af door het dorp in vuur en vlam te zetten. Vanaf 26 december kan je opnieuw twee weken lang wandelen ten voordele van vzw Kompaan. Onze eerste editie leerde ons veel bij over de bourgondische sportieveling, daarom voorzien we ook dit jaar de deelnemers van een koekenpakket.

 

Meer informatie volgt…

Datum:
26/12/2021
Locatie:
Wiekevorst
Toon je interesse in dit evenement
Word steunend lid

Wil je onze organisatie een hart onder de riem steken? Dan kan je steunend lid worden van vzw Kompaan door je aan te sluiten voor €30. Zo geef je ons alvast een financieel duwtje in de rug en werk je mee aan het waarmaken van reisdromen. In ruil ontvang je ons jaarverslag en wordt je persoonlijk uitgenodigd op onze activiteiten. Heb je zelf een leuk idee of suggestie? We horen het graag. Steunen kan via een klassieke overschrijving op het rekeningnummer BE93 7343 9719 1767 of via onderstaande QR code met de Payconiq by Bancontact – app.