Samenwerking met EXXTRA

28 maart 2024

Exxtra is sinds 2018 actief als deeleconomieplatform. Door de jaren heen is hun dienstverlening steeds meer toegespitst op PAB/PVB-houders en assistenten. Want assistentie betaalbaar houden én budgethouders informeren, daar doen ze het voor! Ook breiden ze continu hun netwerk uit om samen te streven naar de beste balans tussen hulpvraag en hulpverlening voor iedereen.

De samenwerking tussen vzw Kompaan en Exxtra vormt een krachtig verbond gericht op het versterken van reiservaringen en het bieden van kwalitatieve assistentie aan reizigers. Door deze samenwerking kunnen reizigers met of zonder assistentiebudget genieten van zorgvuldig geselecteerde en goed opgeleide assistenten, die hen ondersteunen bij elke stap van hun reis.

Of het nu gaat om het bieden van persoonlijke begeleiding tijdens de reis of om ondersteuning bij dagdagelijkse handelingen, de gezamenlijke inspanningen van vzw Kompaan en Exxtra creëren een omgeving waarin reizigers met een beperking vol vertrouwen kunnen genieten van nieuwe avonturen.

Exxtra is actief in heel Vlaanderen en Brussel.

Wil je vrijblijvend meer info over hun werking? Meld je online of telefonisch aan, of boek een huisbezoek.

 

www.exxtra.be

info@exxtra.be

0471 66 11 39

Deel dit bericht:

Vlammekeswandeling 2022

6 december 2022

We sluiten het jaar opnieuw af door Wiekevorst in vuur en vlam te zetten. Vanaf zondag 18 december 2022 tot en met zondag 8 januari 2023, gidsen onze vlammekes jou en jouw sportieve gezelschap doorheen onze groene thuishaven. De eerste editie leerde ons veel bij over de bourgondische sportieveling, daarom voorzien we ook dit jaar de steunende deelnemers van een chocoladepakket.

Je hebt keuze uit drie mogelijke wandelingen, waarvan één volledig rolstoeltoegankelijk. De routes vertrekken aan het kantoor van Aswini Travel, én kan je hier raadplegen.

Vlammekeswandeling-3,5km – De wandelroute is bewegwijzerd en volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers en buggy’s.

Vlammekeswandeling-8km – De wandelroute is bewegwijzerd en kent onverharde paden op zijn route, waardoor niet volledig toegankelijk.

Vlammekeswandeling-10km – De wandelroute is bewegwijzerd en kent onverharde paden op zijn route, waardoor niet volledig toegankelijk.

 

Tijdens het startevent op zondag 18 december 2022 worden de wandelaars verwelkomt door de Kerstman. Hij geeft het startschot en overhandigd chocoladepakketten tussen 10 uur en 18 uur. Een glaasje bubbels, een warme tas koffie of iets hartigs? Dan kan je terecht bij onze drank-en foodtruck.

 

NIEUW!
Ook de kleinste wandelaars kunnen een lekkere prijs winnen. Kom een tekening ophalen bij Aswini en geef deze ingekleurd af aan onze Kerstman.

 

Chocoladepakket afhalen? 
  • Zondag 18 december – 10u en 18u (Kerstman en foodtruck)
  • Van 14– 23 en 26 – 30 december tijdens de kantooruren (10u – 18u)

 

Datum:
18/12/2022
Locatie:
Wiekevorst
Tijdstip:
10h00 – 18h00
Deel dit bericht:

Bezoek aan Brussels Airport met Kompanen

19 oktober 2021

We trachten onze leden optimaal te ondersteunen binnen hun traject als Kompaan. Daarom kunnen reiziger en vrijwilliger genieten van een rondleiding op Brussels Airport. PRM dienstverleners nemen Kompanen mee achter de schermen van de luchthaven en geven gerichte informatie over het vliegproces van personen met een verminderde mobiliteit. Interesse? Kijk even in onze agenda voor nieuwe data.

Deel dit bericht:

Jaarverslag 2020

9 augustus 2021

Beste vrienden van Kompaan,

2020, wat een zeldzaam jaar. Kompanen bleven op hun honger zitten en trokken slechts beperkt op avontuur. Het ongewone jaar schakelde ons creatieve brein naar een hogere versnelling, en we investeerden in de kwaliteit en bekendheid van onze organisatie. Benieuwd naar hoe 2020 eruitzag voor vzw Kompaan? Lees dan snel het jaarverslag van 2020 via onderstaande link.

Jaarverslag Kompaan 2020

Deel dit bericht:

Kompaan On Tour 2021

16 juni 2021

vzw Kompaan presenteert KOMPAAN ON TOUR,

een recreatieve fietstocht door Wiekevorst en omstreken.

Deelnemers kiezen uit twee toegankelijke fietsroutes:

Familieroute – 20 km – 2 tussenstops
Kompaanroute – 37 km – 3 tussenstops

Beide routes zijn volledig bewegwijzerd en leiden langs rolstoelvriendelijke tussenstops. Voor wie toch een fietskaart verkiest, hebben we goed nieuws! Bovenstaande links geven je toegang tot het volledige roadbook. Print de route uit of download hem op je smartphone

Deelnemen aan Kompaan on Tour is gratis! Wil je vzw Kompaan steunen? Koop dan een fietspakket dat van pas komt tijdens je fietstocht én maak kans op mooie prijzen. Bestel jouw fietspakket via onze webshop!

Deel dit bericht:

vzw Kompaan in Gazet van Antwerpen

16 juni 2021

Kunstschilder Egied Steylaerts exposeerde in drie continenten, maar kanker maakte hem een aantal jaren geleden reiziger af. Dankzij vzw Kompaan kon hij recent toch terug een aangename vakantie beleven aan de Belgische kust. Lees meer over het verhaal van Egied via onderstaande knop.

Deel dit bericht:

Vormingsweekend Zuienkerke

18 mei 2021

Voor de Kompanen die het nog niet weten, ons nieuwe vormingsaanbod staat op punt! We zijn dan ook blij dat we dit, na lang uitstellen, aan jullie mogen presenteren. Het verdiepende vormingstraject biedt een aanvulling op de basisvorming ‘Reizen als Kompaan’ én biedt wegwijs omtrent de begeleiding van welbepaalde doelgroepen.

Het verdiepende vormingsweekend vindt plaats op 5 en 6 juni 2021 bij Domein Polderwind te Zuienkerke. Voor 45€ per persoon kan je inschrijven op het gehele traject of kies je een sessie naar keuze.

 

Deel dit bericht:

Week van de vrijwilliger 2021

1 maart 2021

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van onze werking en deze week vieren wij onze Kompanen! Tijdens de week van de vrijwilliger willen wij Kompanen in de kijker zetten en daarvoor kregen we de hulp van vrijwilligster Caroline. Zij geeft haar definitie van de vrijwilliger weer in de vorm van een gedicht en deze omschrijving kunnen we alleen maar beamen. De hele week delen we de reisverhalen van  onze helden op onze Facebookpagina en website.

Deel dit bericht:

Kunst voor Kompaan

29 januari 2021

Egied Steylaerts: kunstschilder, schrijver en dichter, maar vooral een man met een groot hart. Egied schenkt 30 werken waarvan de opbrengst integraal naar de werking van vzw Kompaan gaat. Het verhaal van Egied ontdek je in in dit artikel. Ben je het initiatief van vzw Kompaan genegen? Bekijk dan zeker de galerij op de webshop en werk mee aan een inclusieve samenleving.

Egied is kunstenaar met de grote K. Hij genoot een opleiding aan de kunstacademie en won tal van prijzen waaronder de Rembrandtprijs. Egied exposeerde wereldwijd en is gekend in België, Nederland, Duitsland, Noorwegen, Rusland en zelfs Zuid – Afrika.

Enkele jaren geleden werd er bij Egied kanker geconstateerd. Er stond hem een lange en zware behandeling te wachten, maar zijn creativiteit ging nooit verloren. Egied raakte geïnspireerd door meditatie en ging aan de slag met een nieuwe schildertechniek. “De werken zijn ontstaan tijdens mijn meditatiesessies. Ik maak gebruik van fraktalen, pigmenten die elkaar aantrekken en afstoten. Deze kleurencombinaties laten je inspireren en je kan er blijvend figuren in terugvinden.”, aldus Egied.

In 2021 verwelkomt vzw Kompaan Egied als lid.

Egied vond intussen een vrijwilliger en ze plannen samen een vakantie aan de Belgische kust. Wil je de werking van Kompaan steunen zodat Egied en vele anderen kunnen genieten van een welverdiende uitstap of deugddoende vakantie? Bekijk dan zeker de galerij van Egied op de webshop en steun vzw Kompaan met de aankoop van een eyecatcher voor jouw interieur. Kom je graag langs om Egieds kleurenpalet met eigen ogen te bewonderen? Maak een afspraak via 0489/ 37 47 99 of via info@vzwkompaan.be en kom op bezoek in ons kantoor.

 

Deel dit bericht:

Vlammekeswandeling 2020

7 december 2020

Dit jaar organiseert vzw Kompaan de Vlammekeswandeling in Wiekevorst, dit van vrijdag 18 december 2020 tot zondag 3 januari 2021.

Elke route start aan het kantoor van Aswini Travel, Louis Van Bauwelstraat 20 te Wiekevorst. Je hebt keuze tussen 3 mogelijke afstanden: 3,5 km, 7 km en 9 km.

  • 3,5 km: Deze wandeling is gemarkeerd met ‘vogeltjes’ die je de weg wijzen. De route is volledig toegankelijk en daardoor zeker geschikt voor kinderen (buggy’s) en rolstoelgebruikers.
  • 7 km: Deze wandeling is gemarkeerd met ‘vlammetjes‘ die je de weg wijzen. De route bevat enkele onverharde wegen en is redelijk toegankelijk voor buggy’s en rolstoelen.
  • 9 km: De wandeling is gemarkeerd met ‘vlammetjes‘ die je de weg wijzen. Deze route is voor de ervaren wandelaar die niet schrikt van enkele onverharde wegen. De wandeling wordt daarom ook beschouwd als minder goed toegankelijk.

Download hier je wandelplan.

De wandeling is gratis, maar wil je vzw Kompaan steunen én kans maken op leuke prijzen? Bij betaling van 10 euro krijg je:

• Een gezonde wandeling in openlucht doorheen Wiekevorst
• Een leuk tasje gevuld met allerlei lekkers van Lotus (t.w.v. 8 euro)
• Een deelnameformulier voor een tombola waarbij je kans maakt
op leuke prijzen (waaronder een reischeque)

Als jonge en niet-gesubsidieerde organisatie kunnen we alle mogelijke steun gebruiken!

Extra:

Voor de kinderen hebben we een leuke kleurtekening voorzien die je hier kunt downloaden.

Inschrijven kan:

1. In het kantoor van Aswini Travel
Louis Van Bauwelstraat 20
2222 Wiekevorst
(van maandag tot vrijdag, tussen 10u – 17u)

2. Via mail naar info@vzwkompaan.be met als onderwerp ‘Vlammekeswandeling’. Vermeld zeker je naam, aantal deelnemers (kinderen en volwassenen) en contactnummer.

3. Via overschrijving op het rekeningnummer BE93 7343 9719 1767 t.a.v. vzw Kompaan met vermelding van je naam en aantal deelnemers.

4. Via de webshop.

Na ontvangst van je ingevulde deelnameformulier neem je automatisch deel aan de tombola én krijg je een leuk koekenpakket van Lotus cadeau! Deze kun je ophalen elke werkdag van maandag tot vrijdag, tussen 10u – 17u in het kantoor van Aswini Travel. Op maandag 4 januari 2021 zal een onschuldige kinderhand 3 namen trekken. De winnaars worden persoonlijk verwittigd.

Opgelet: 1 deelnameformulier en koekenpakket per betalende deelnemer.

 

Deel dit bericht:

Bekijk onze tv-spot

21 september 2020

Groot nieuws! Onze eerste nationale tv-spot is klaar en we zijn er zelf supertrots op. Vinden jullie de spot even leuk als ons? Deel hem dan op al je socialemediakanalen en steun vzw Kompaan. Komaan!

Deel dit bericht:

Jaarverslag 2019

7 september 2020

Het eerste actieve jaar van vzw Kompaan werd een overdonderend succes: bijna 200 Kompanen vonden de weg naar onze nieuwe vrijwilligersorganisatie. Ze trokken samen op pad en verkenden de wereld, vrij als een vogel. Dankzij de steun van onze partners en sympathisanten konden we nog een hele reeks aan nevenactiviteiten ondernemen. Dit alles vertalen we voor jou graag in woord en beeld aan de hand van het jaarverslag van 2019.

Ondanks de uitzonderlijke omstandigheden die Corona met zich meebracht, blijven onze ambities voor 2020 en de verdere toekomst torenhoog. Meer dan ooit worden we geconfronteerd met de noodzaak aan een sterk netwerk van vrijwilligers. Niet alleen tijdens het dagelijkse leven, maar zeker ook op het gebied van vrije tijd.

Raadpleeg het jaarverslag via deze link.

Deel dit bericht:

Kompaan op Joe FM

4 november 2019

Op 29 oktober mocht Evelien de werking van Kompaan toelichten op Joe FM én drie van haar favoriete platen aan de wereld laten horen. Herbeluister hier het interview en haar favoriete liedjes.

 

Deel dit bericht:

Interview Radio 2: Vrijwilligster Claire

16 juli 2019
Vorige week mocht Claire op Radio 2 vertellen over haar ervaringen als vrijwilligster bij vzw Kompaan.
Krijg jij na het horen van deze mooie woorden ook zin om vrijwilliger te worden? Kijk dan voor meer informatie zeker op de pagina voor vrijwilligers.

 

Deel dit bericht:

Kompaan op RTV

4 juli 2019

Vrijwilliger Hugo en reiziger Tony mochten op RTV vertellen over vzw Kompaan, en wat het voor hen betekent om samen met een Kompaan op reis te gaan. Herbekijk het mooie verslag van RTV hier:

Verslag RTV

Deel dit bericht:

Vzw Kompaan op Radio 2

3 april 2019

Ook bij de radio zijn ze nieuwsgierig naar het verhaal van vzw Kompaan. Vanochtend werd onze coördinator op Radio 2 geïnterviewd over de werking en toekomstplannen van Kompaan. Meer weten? Beluister hieronder het fragment.

Deel dit bericht:

Lancering vzw Kompaan

3 april 2019

Met de steun van Toerisme Vlaanderen bouwt Kompaan een onafhankelijke en kwalitatieve vrijwilligerswerking uit die ertoe bijdraagt dat werkelijk iederéén kan genieten van een zorgeloze vakantie.

Deel dit bericht:
Word steunend lid

Wil je onze organisatie een hart onder de riem steken? Dan kan je steunend lid worden van vzw Kompaan. Door je aan te sluiten voor €30 geef je ons alvast een financieel duwtje in de rug en werk je mee aan het waarmaken van reisdromen. In ruil ontvang je ons jaarverslag en wordt je persoonlijk uitgenodigd op onze activiteiten. Heb je zelf een leuk idee of suggestie? We horen het graag.