week van de vrijwilliger

1 maart 2021

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van onze werking en deze week vieren wij onze Kompanen! Tijdens de week van de vrijwilliger willen wij Kompanen in de kijker zetten en daarvoor kregen we de hulp van vrijwilligster Caroline. Zij geeft haar definitie van de vrijwilliger weer in de vorm van een gedicht en deze omschrijving kunnen we alleen maar beamen. De hele week delen we de reisverhalen van  onze helden op onze Facebookpagina en website.

Deel dit bericht:

Comedy For Life

25 februari 2021

Naar aanleiding van de Warmste Week organiseerden we op 1 april 2021 opnieuw een Comedy for Life in CC Zwaneberg (Heist-op-den-Berg). Helaas moeten we deze annuleren vanwege de coronamaatregelen in België. Van uitstel komt geen afstel en daarom verplaatsen we onze Comedy for Life naar 26 november 2021! We hopen jullie dan te mogen verwelkomen voor een avond vol lachplezier en samenzijn. Gereserveerde tickets worden automatisch geannuleerd en zijn dus niet geldig op onze volgende editie. We houden jullie op de hoogte van onze verdere planning, bekijk daarom regelmatig onze agenda en Facebookpagina of schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bekijk hier het oorspronkelijke evenement.

Deel dit bericht:

KOMPAAN in de KRANT

18 februari 2021

Egied kreeg afgelopen maandag bezoek van Het Laatste Nieuws. Er verscheen een mooi artikel in de krant en dat zorgde meteen voor resultaat. De eerste werken werden verkocht tvv vzw Kompaan!

Ben je benieuwd naar de galerij van Egied? Bekijk alle werken in onze webshop OF kom langs op ons kantoor en bewonder Egieds kleurenpalet met eigen ogen.

Deel dit bericht:

Kunst voor Kompaan

29 januari 2021

Egied Steylaerts: kunstschilder, schrijver en dichter, maar vooral een man met een groot hart. Egied schenkt 30 werken waarvan de opbrengst integraal naar de werking van vzw Kompaan gaat. Het verhaal van Egied ontdek je in in dit artikel. Ben je het initiatief van vzw Kompaan genegen? Bekijk dan zeker de galerij op de webshop en werk mee aan een inclusieve samenleving.

Egied is kunstenaar met de grote K. Hij genoot een opleiding aan de kunstacademie en won tal van prijzen waaronder de Rembrandtprijs. Egied exposeerde wereldwijd en is gekend in België, Nederland, Duitsland, Noorwegen, Rusland en zelfs Zuid – Afrika.

Enkele jaren geleden werd er bij Egied kanker geconstateerd. Er stond hem een lange en zware behandeling te wachten, maar zijn creativiteit ging nooit verloren. Egied raakte geïnspireerd door meditatie en ging aan de slag met een nieuwe schildertechniek. “De werken zijn ontstaan tijdens mijn meditatiesessies. Ik maak gebruik van fraktalen, pigmenten die elkaar aantrekken en afstoten. Deze kleurencombinaties laten je inspireren en je kan er blijvend figuren in terugvinden.”, aldus Egied.

In 2021 verwelkomt vzw Kompaan Egied als lid.

Egied vond intussen een vrijwilliger en ze plannen samen een vakantie aan de Belgische kust. Wil je de werking van Kompaan steunen zodat Egied en vele anderen kunnen genieten van een welverdiende uitstap of deugddoende vakantie? Bekijk dan zeker de galerij van Egied op de webshop en steun vzw Kompaan met de aankoop van een eyecatcher voor jouw interieur. Kom je graag langs om Egieds kleurenpalet met eigen ogen te bewonderen? Maak een afspraak via 0489/ 37 47 99 of via info@vzwkompaan.be en kom op bezoek in ons kantoor.

 

Deel dit bericht:

Belevingsweekend Domein Polderwind

28 januari 2021

Beste vrienden van Kompaan,

Dit jaar neemt Kompaan opnieuw deel aan het belevingsweekend van onze partner WeTravel2.

WeTravel2 trekt voor de vierde keer naar Domein Polderwind in Zuienkerke. Een weekend tussen de polders en bovendien de ideale uitvalsbasis om een stadsbezoek te brengen aan Brugge.

Tijdens dit belevingsweekend krijg je de kans om kennis te maken met WeTravel2 en de werking van Kompaan. Je kan deelnemen aan infosessies en vormingen, komt in contact met kompanen en je kan genieten van toegankelijke activiteiten in een toegankelijk verblijf. Kortom: een weekend dat je niet mag missen!

Voor meer informatie en inschrijvingen kan je terecht op de website en Facebookpagina van WeTravel2.
Datum: 24/09/2021 – 26/09/2021

Deel dit bericht:

Vlammekeswandeling te Wiekevorst!

7 december 2020

Dit jaar organiseert vzw Kompaan de Vlammekeswandeling in Wiekevorst, dit van vrijdag 18 december 2020 tot zondag 3 januari 2021.

Elke route start aan het kantoor van Aswini Travel, Louis Van Bauwelstraat 20 te Wiekevorst. Je hebt keuze tussen 3 mogelijke afstanden: 3,5 km, 7 km en 9 km.

  • 3,5 km: Deze wandeling is gemarkeerd met ‘vogeltjes’ die je de weg wijzen. De route is volledig toegankelijk en daardoor zeker geschikt voor kinderen (buggy’s) en rolstoelgebruikers.
  • 7 km: Deze wandeling is gemarkeerd met ‘vlammetjes‘ die je de weg wijzen. De route bevat enkele onverharde wegen en is redelijk toegankelijk voor buggy’s en rolstoelen.
  • 9 km: De wandeling is gemarkeerd met ‘vlammetjes‘ die je de weg wijzen. Deze route is voor de ervaren wandelaar die niet schrikt van enkele onverharde wegen. De wandeling wordt daarom ook beschouwd als minder goed toegankelijk.

Download hier je wandelplan.

De wandeling is gratis, maar wil je vzw Kompaan steunen én kans maken op leuke prijzen? Bij betaling van 10 euro krijg je:

• Een gezonde wandeling in openlucht doorheen Wiekevorst
• Een leuk tasje gevuld met allerlei lekkers van Lotus (t.w.v. 8 euro)
• Een deelnameformulier voor een tombola waarbij je kans maakt
op leuke prijzen (waaronder een reischeque)

Als jonge en niet-gesubsidieerde organisatie kunnen we alle mogelijke steun gebruiken!

Extra:

Voor de kinderen hebben we een leuke kleurtekening voorzien die je hier kunt downloaden.

Inschrijven kan:

1. In het kantoor van Aswini Travel
Louis Van Bauwelstraat 20
2222 Wiekevorst
(van maandag tot vrijdag, tussen 10u – 17u)

2. Via mail naar info@vzwkompaan.be met als onderwerp ‘Vlammekeswandeling’. Vermeld zeker je naam, aantal deelnemers (kinderen en volwassenen) en contactnummer.

3. Via overschrijving op het rekeningnummer BE93 7343 9719 1767 t.a.v. vzw Kompaan met vermelding van je naam en aantal deelnemers.

4. Via de webshop.

Na ontvangst van je ingevulde deelnameformulier neem je automatisch deel aan de tombola én krijg je een leuk koekenpakket van Lotus cadeau! Deze kun je ophalen elke werkdag van maandag tot vrijdag, tussen 10u – 17u in het kantoor van Aswini Travel. Op maandag 4 januari 2021 zal een onschuldige kinderhand 3 namen trekken. De winnaars worden persoonlijk verwittigd.

Opgelet: 1 deelnameformulier en koekenpakket per betalende deelnemer.

 

Deel dit bericht:

Bekijk onze tv-spot

21 september 2020

Groot nieuws! Onze eerste nationale tv-spot is klaar en we zijn er zelf supertrots op. Vinden jullie de spot even leuk als ons? Deel hem dan op al je socialemediakanalen en steun vzw Kompaan. Komaan!

Deel dit bericht:

Bekijk nu ons jaarverslag!

7 september 2020

Het eerste actieve jaar van vzw Kompaan werd een overdonderend succes: bijna 200 Kompanen vonden de weg naar onze nieuwe vrijwilligersorganisatie. Ze trokken samen op pad en verkenden de wereld, vrij als een vogel. Dankzij de steun van onze partners en sympathisanten konden we nog een hele reeks aan nevenactiviteiten ondernemen. Dit alles vertalen we voor jou graag in woord en beeld aan de hand van het jaarverslag van 2019.

Ondanks de uitzonderlijke omstandigheden die Corona met zich meebracht, blijven onze ambities voor 2020 en de verdere toekomst torenhoog. Meer dan ooit worden we geconfronteerd met de noodzaak aan een sterk netwerk van vrijwilligers. Niet alleen tijdens het dagelijkse leven, maar zeker ook op het gebied van vrije tijd.

Raadpleeg het jaarverslag via deze link.

Deel dit bericht:

Activiteiten najaar 2020

7 september 2020

Tijdens het najaar van 2020 staan er nog diverse activiteiten op het programma. Hieronder vind je een overzicht van initiatieven waar vzw Kompaan de komende maanden op zal focussen. Je bent er van harte welkom.

Kompaan op VRT

Iedereen heeft recht op mooie reisverhalen. Als nieuwe speler binnen het sociaal-cultureel werk willen we graag onze missie uitdragen bij het brede publiek, sensibilisering is namelijk één van onze pijlers. Tijdens de week van 28 september tot 2 oktober 2020 zal vzw Kompaan daarom te zien en te horen zijn op de verschillende radio- en televisiekanalen van de openbare omroep.

Belevingsweekend gaat niet door!

Door de uitzonderlijke omstandigheden die Corona met zich meebracht, kan het Belevingsweekend dit jaar helaas niet plaatsvinden. Maar niet getreurd! We zijn al volop bezig met de voorbereidingen naar volgend jaar toe. Suggesties en leuke ideetjes zijn natuurlijk altijd welkom.

Vormingsinitiatieven

Voor (kandidaat)vrijwilligers die onze basisvorming nog niet gevolgd hebben, organiseren we een korte kennismakingssessie. Nadien vindt pas het verdiepend vormingstraject plaats. Tijdens dit traject reiken we 3 sessies van telkens 3 uur aan die telkens de nodige informatie en praktische tips verschaffen in het omgaan met welbepaalde doelgroepen tijdens een reis of daguitstap. Door de huidige omstandigheden zijn er op dit moment nog geen concrete data gekend. Heb je interesse? Laat het ons zeker weten en dan gaan we ermee aan de slag!

Comedy for Life – GEANNULEERD

Na het overweldigende succes van onze eerste editie in 2019, zetten we ook dit najaar een Comedy for Life op het programma. Hou daarom je agenda vrij op zaterdag 7 november 2020, en kom samen met ons lachen, gieren, brullen met de shows van Lukas Lelie, Peter Hens en Sven Hardies. Dit alles vindt plaats in CC Zwaneberg te Heist-op-den-Berg. Een ticket aanschaffen kan via www.zwaneberg.be of via het
nummer 015 25 07 70.

De Warmste Week

Dit jaar staat De Warmste Week in het teken van je inzetten als vrijwilliger voor een bepaald project. Geld inzamelen om dit project te verwezenlijken of onze vzw te steunen, verloopt dit jaar niet meer via De Warmste Week. Niet getreurd echter, je kan hiervoor zelf een actie uitwerken. Aarzel zeker niet om ons mee in te schakelen. Kompaan wil jouw initiatief met veel plezier ondersteunen!

Bubbels & Kerstballen For Life

Onze verkoop van Bubbels & Kerstballen For Life was met de Warmste Week 2019 een schot in de roos. Er werden meer dan 200 flessen Champagne verkocht. Ook dit jaar willen we dit initiatief terug op de agenda plaatsen. Inspiratie nodig voor de feestdagen? Koop vanaf nu Bubbels rechtstreeks online via onze website. Ook onze mooie kerstballen vind je hier!

Deel dit bericht:

Annulatie vorming Hasselt 17/3

16 maart 2020

Als gevolg van de maatregelen om de verspreiding van het Corona virus in te dammen zijn we genoodzaakt om de basisvorming van 17/3 in Hasselt te annuleren. Jullie veiligheid staat voor ons voorop.
We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en nemen voorzorgsmaatregelen op advies van de overheid. .

Wij beseffen dat deze maatregelen wat ongemakken kunnen veroorzaken, maar we hopen dat jullie de richtlijnen strikt mee opvolgen in het belang van ieders gezondheid en het welslagen van een accurate preventieve aanpak.

Bedankt Kompanen, samen sterk !

Deel dit bericht:

Kompaan op Joe FM!

4 november 2019

Op 29 oktober mocht Evelien de werking van Kompaan toelichten op Joe FM én drie van haar favoriete platen aan de wereld laten horen. Herbeluister hier het interview en haar favoriete liedjes.

 

Deel dit bericht:

Interview Radio 2: Vrijwilligster Claire

16 juli 2019
Vorige week mocht Claire op Radio 2 vertellen over haar ervaringen als vrijwilligster bij vzw Kompaan.
Krijg jij na het horen van deze mooie woorden ook zin om vrijwilliger te worden? Kijk dan voor meer informatie zeker op de pagina voor vrijwilligers.

 

Deel dit bericht:

Kompaan op RTV

4 juli 2019

Vrijwilliger Hugo en reiziger Tony mochten op RTV vertellen over vzw Kompaan, en wat het voor hen betekent om samen met een Kompaan op reis te gaan. Herbekijk het mooie verslag van RTV hier:

Verslag RTV

Deel dit bericht:

Vzw Kompaan op Radio 2

3 april 2019

Ook bij de radio zijn ze nieuwsgierig naar het verhaal van vzw Kompaan. Vanochtend werd onze coördinator op Radio 2 geïnterviewd over de werking en toekomstplannen van Kompaan. Meer weten? Beluister hieronder het fragment.

Deel dit bericht:

Kompaan gelanceerd op 3 april

3 april 2019

Met de steun van Toerisme Vlaanderen bouwt Kompaan een onafhankelijke en kwalitatieve vrijwilligerswerking uit die ertoe bijdraagt dat werkelijk iederéén kan genieten van een zorgeloze vakantie.

Deel dit bericht:
Word steunend lid

Wil je onze organisatie een hart onder de riem steken? Dan kan je steunend lid worden van vzw Kompaan door je aan te sluiten voor €30. Zo geef je ons alvast een financieel duwtje in de rug en werk je mee aan het waarmaken van reisdromen. In ruil ontvang je ons jaarverslag en wordt je persoonlijk uitgenodigd op onze activiteiten. Heb je zelf een leuk idee of suggestie? We horen het graag. Steunen kan via een klassieke overschrijving op het rekeningnummer BE93 7343 9719 1767 of via onderstaande QR code met de Payconiq by Bancontact – app.