Egied Steylaerts: kunstschilder, schrijver en dichter, maar vooral een man met een groot hart. Egied schenkt 30 werken waarvan de opbrengst integraal naar de werking van vzw Kompaan gaat. Het verhaal van Egied ontdek je in in dit artikel. Ben je het initiatief van vzw Kompaan genegen? Bekijk dan zeker de galerij op de webshop en werk mee aan een inclusieve samenleving.

Egied is kunstenaar met de grote K. Hij genoot een opleiding aan de kunstacademie en won tal van prijzen waaronder de Rembrandtprijs. Egied exposeerde wereldwijd en is gekend in België, Nederland, Duitsland, Noorwegen, Rusland en zelfs Zuid – Afrika.

Enkele jaren geleden werd er bij Egied kanker geconstateerd. Er stond hem een lange en zware behandeling te wachten, maar zijn creativiteit ging nooit verloren. Egied raakte geïnspireerd door meditatie en ging aan de slag met een nieuwe schildertechniek. “De werken zijn ontstaan tijdens mijn meditatiesessies. Ik maak gebruik van fraktalen, pigmenten die elkaar aantrekken en afstoten. Deze kleurencombinaties laten je inspireren en je kan er blijvend figuren in terugvinden.”, aldus Egied.

In 2021 verwelkomt vzw Kompaan Egied als lid.

Egied vond intussen een vrijwilliger en ze plannen samen een vakantie aan de Belgische kust. Wil je de werking van Kompaan steunen zodat Egied en vele anderen kunnen genieten van een welverdiende uitstap of deugddoende vakantie? Bekijk dan zeker de galerij van Egied op de webshop en steun vzw Kompaan met de aankoop van een eyecatcher voor jouw interieur. Kom je graag langs om Egieds kleurenpalet met eigen ogen te bewonderen? Maak een afspraak via 0489/ 37 47 99 of via info@vzwkompaan.be en kom op bezoek in ons kantoor.

 

Word steunend lid

Wil je onze organisatie een hart onder de riem steken? Dan kan je steunend lid worden van vzw Kompaan. Door je aan te sluiten voor €30 geef je ons alvast een financieel duwtje in de rug en werk je mee aan het waarmaken van reisdromen. In ruil ontvang je ons jaarverslag en wordt je persoonlijk uitgenodigd op onze activiteiten. Heb je zelf een leuk idee of suggestie? We horen het graag.