Bijzonder genieten in het hart van de Belgische Ardennen!

Van maandag 22 augustus tot vrijdag 26 augustus 2022 – 5 dagen/4nachten.

Droomt u van een deugddoende gezinsvakantie in het hart van de Belgische Ardennen?  Schrijf dan in voor het proefproject “Bijzonder Genieten”, een innovatief project van vzw Kompaan waarbij ontzorgen centraal staat.

2 vrijwilligers nemen gezinnen met bijzondere kinderen op sleeptouw in en rondom Houffalize. Een twee sporen-activiteitenprogramma biedt een mooie afwisseling tussen groepsactiviteiten,  individuele activiteiten en quality time met het gezin. Terwijl de kinderen zich uitleven onder het toeziend oog van de vrijwilligers, genieten ouders van avontuurlijke en culinaire activiteiten in de streek.

U verblijft met het gezin in een ruime familiekamer bij Vayamundo, een kindvriendelijk hotel gelegen in de prachtige Ourthevallei. ‘S ochtends en ‘s avonds geniet u van een smakelijke maaltijd in buffetformule. Tijdens de dag neemt u, samen met de kinderen en hun begeleiders, deel aan groepsactiviteiten zoals een kanotocht en bezoek aan Plopsa Coo.

De ouders brengen o.a. een bezoek aan de brouwerij van Achouffe en ontvangen enkele leuke tips voor de vrije momenten tijdens het verblijf.

Voor de kinderen wordt een uitgebreid programma voorzien met agogische begeleiding waarbij ze zich uitleven tijdens een tocht langs het blotevoetenpad, een daguitstap naar Houtopia en workshops rond ritme, fantasie en survival.

Het volledige programma van deze fijne doe-vakantie vindt u in bijlage.

Het proefproject richt zich tot ouders met kinderen (6 – 12 jaar)  die een licht tot matig mentale beperking hebben. Ook “brussen” zijn meer dan welkom. Na evaluatie wordt het project uitgerold naar andere doel(leeftijd)groepen en bestemmingen.

Inbegrepen: verblijf in half pension, de vermelde activiteiten, 2 agogische begeleiders, het vervoer voor kinderen ter plaatse

Niet inbegrepen: De middagmalen, het vervoer naar en van Houffalize*, verzekering en persoonlijke uitgaven.

* de families komen op eigen kracht naar de plaats van bestemming. Ter plaatse  is  vervoer voorzien voor de kinderen en de vrijwilligers. De ouders verplaatsen zich met eigen vervoer naar de activiteiten.

* maximum 3 gezinnen, maximum 7 kinderen

Prijzen: deze vakantie staat in het kader van een gesubsidieerd project door Toerisme Vlaanderen. De kosten van deze testvakantie worden daarbij gedragen door Toerisme Vlaanderen en vzw Kompaan.

Voor meer informatie en reservatie kan u terecht op info@vzwkompaan.be of telefonisch op het nummer 0489/ 37 47 99.

Download dagprogramma

Schrijf je nu in

    JaNee